Трамп пригрозив ЄС митом на ввезення в США європейських авто

11 БЕРЕЗНЯ 2018 08:49

Президент США Дональд Трамп заявив, що відмова від запроваджених ним мит на ввезення в країну виробів зі сталі та алюмінію можливий тільки в тому випадку, якщо країни ЄС «скасують свої жахливі бар'єри і тарифи на імпорт американських товарів». Про це він написав у суботу, 10 березня, у своєму Twitter, передає TrueUA.

Крім того, Трамп пригрозив ЄС митом на ввезення в США європейських автомобілів. «Це - чесно», - написав він. Напередодні відбулися переговори між Євросоюзом та США щодо звільнення від мит на імпорт сталі та алюмінію, запроваджених Сполученими Штатами. Але питання не було вирішено, тому переговори будуть продовжені наступного тижня.

Нагадаємо, що 8 березня Дональд Трамп офіційно оголосив, що запроваджує 25-відсоткове мито на імпорт сталі та 10-відсоткові ввізні мита для імпортного алюмінію. Ці зміни мають набути чинності за два тижні. Нові мита тимчасово не поширюються на Канаду та Мексику, які разом зі США є учасниками Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA).

Світ, 11.03.2018 08:49