Фото: росЗМІ

Третя хвиля штурмів Авдіївки: рашисти готуються застосувати важку техніку

Російські окупанти готуються застосувати важку техніку у третій хвилі штурмів Авдіївки та чекають сприятливої погоди, аби здійснити атаку.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону.

"Минула доба і сьогодні (4 листопада, — ред.) вже почалося дуже багато артилерійських обстрілів, зі ствольної та реактивної артилерії, мінометних обстрілів дуже багато. Ну і звичайно, що штурмових дій також додалося. Вчора і сьогодні їх на порядок більше, ніж позаминулу добу", — розповів він.

Посадовець зазначив, що третя хвиля штурмових дій не схожа на дві попередні, адже російські загарбники умовно "відкрили" два інших напрямки.

"Це не нові, вони й були й раніше, і ворог там дуже часто якісь активності проводив, але ж не так, як по інших напрямках. Йдеться про напрямок з Донецька через Спартак, і другий — з Ясинуватої на "промку", — пояснив начальник МВА.

Барабаш також зауважив, що ворог намагається розтягнути увагу по всій лінії оборони та відволікти українських бійців від пріоритетних для них напрямків.

"Скоріш за все, вони чекають більш сприятливих погодних умов, щоб застосувати на цих напрямках знову техніку так кількісно, як вони це робили у двох попередніх хвилях", — зазначив Барабаш.

Нагадаємо, американський Інститут вивчення війни наголошував, що минулої доби російські війська провели наступальні операції поблизу Авдіївки та просунулися на захід від залізниці і на північ від Степового на Донеччині (три кілометри на північний захід від Авдіївки). 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 14:19