Фото: Офіс президента

Ще дві європейські країни приєдналися до безпекових гарантій для України

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із президентом Чорногорії Яковом Мілатовичем. Обговорили підтримку Чорногорією Формули миру та підготовку до Глобального саміту миру.

Про це глава держави повідомив у Telegram.

Зеленський подякував Чорногорії за гуманітарну, військову та політичну підтримку, а також за приєднання до Декларації G7 щодо безпекових гарантій для України.

"Лідери також обговорили розширення двостороннього співробітництва між країнами та приділили особливу увагу питанню забезпечення вимушених переселенців з України до Чорногорії", — йдеться у повідомленні.

Водночас Володимир Зеленський повідомив про те, що Люксембург приєднався до декларації G7 про гарантії безпеки для України.

"Я дякую Люксембургу та його народу за непохитну підтримку України, яка ґрунтується на спільних демократичних ідеалах та спільних інтересах нашої євроатлантичної родини", — написав президент.

Нагадаємо, 21 серпня Володимир Зеленський прибув з візитом до Греції. Там Україна та Греція підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції нашої держави. У документі відзначено тверду позицію Грецької Республіки щодо стратегічного курсу України на євроатлантичну інтеграцію відповідно до домовленостей, досягнутих країнами — членами Альянсу на Вільнюському саміті НАТО, та Спільної декларації G7.

Під час Балканського саміту у Греції лідери 11 країн південно-східної Європи підписали Афінську декларацію. У ній йдеться про підтримку територіальної цілісності України. У декларації країни висловили свою непохитну підтримку "незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів перед обличчям російської агресії".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.08.2023 15:30