Фото: ілюстративне. Джерело: Національна поліція України

Ще двом співучасникам побиття військового у Смілі обрано запобіжні заходи

За клопотаннями прокурора Смілянської окружної прокуратури Черкаської області ще двом особам, яких підозрюють у хуліганських діях стосовно військовослужбовця, обрано запобіжні заходи. Це цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора. Там також поінформували, що головному підозрюваному повідомлено про нову підозру — у вимаганні, хуліганстві, незаконному зберіганні зброї та наркотиків.

Як відомо, за результатами комплексу розшукових заходів правоохоронці затримали 28-річного чоловіка, підозрюваного у побитті військовослужбовця та вимаганні від нього коштів у Смілі на Черкащині. Він переховувався від органів слідства в одному з готелів на території Черкащини.

Пізніше повідомили про підозру у хуліганстві ще двом співучасникам злочину.

Що відомо про побиття військового у Смілі

Конфлікт між військовим Анатолієм Гончаренком й місцевим "авторитетом" Вадимом Долотенком стався 9 вересня.

Як відомо, ще наприкінці серпня Гончаренко опублікував у Facebook допис про те, що розшукує автівку на іноземних номерах. За словами військового, водій тієї автівки спричинив аварію із його батьками та нахамив їм.

Згодом у мережі з’явилося відео, де невідомі чоловіки йдуть на конфлікт із Гончаренком, а потім завдають йому ударів. Також були оприлюднені ролики, на яких бандит знущається з Гончаренка та змушує його перепрошувати. Військовий, стоячи на колінах у дощову погоду, прикручує номерні знаки на автівку молодика. Пізніше стало відомо, що Гончаренко зірвав ці номерні знаки з автівки, яку він розшукував, що і спровокувало конфлікт.

Через деякий час Гончаренко записав ще одне відео з вибаченнями та заявив, що в ДТП винні його батьки. На його обличчі було видно сліди побиття. 

Після того, як відео побиття військового поширилося мережею, на це відреагували у парламенті й правоохоронці. Було порушено криимінальну справу проти Долотенка.

Місцеві журналісти пишуть, що нібито місцевий кримінальний авторитет Вадим Долотенко фігурує в низці кримінальних справ. У його послужному списку — завдання тілесних ушкоджень. У березні 2024 року Смілянський районний суд виніс йому вирок у справі про грабіж. Тоді Долотенка засудили до року ув'язнення, але замінили покарання умовним терміном.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомляв, що за фактом побиття військового перевіряється можлива бездіяльність місцевих поліціянтів.

Нагадаємо, що 11 вересня суд обрав запобіжний захід чоловіку, якого підозрюють у побитті військовослужбовця у Смілі на Черкащині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.09.2024 17:26