Фото: ілюстративне. Джерело: Національна поліція України

Побиття ветерана у Смілі: поліція затримала підозрюваного, він ховався у готелі на Черкащині (відео)

У середу, 11 вересня, у Черкаській області затримали підозрюваного у побитті ветерана Анатолія Гончаренка. Чоловік переховувався від поліції в одному з готелів області.

Про це повідомляє прес-служба поліції Черкащини. За місцем мешкання фігуранта пройшли обшуки, у результаті яких у підозрюваного було вилучено наркотичний засіб та зброю. 

"За результатами слідчих дій слідством порушені додаткові внесені відомості до ЄРДР за фактом незаконного зберігання зброї та наркотиків (за ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України)", — наголосили у поліції. 

Правоохоронці зазначили, що 28-річний чоловік переховувався від правосуддя в одному з готелів на території Черкащини, де його затримали спецпризначенці поліції. Найближчим часом суд обере підозрюваному запобіжний захід. У поліції додають, що слідчі клопочуть про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Окрім цього, поліція проводить розслідування кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 296 ККУ (Хуліганство, вчинене групою осіб) та ч. 4 ст. 189 КМУ (Вимагання), за якими фігуранту було оголошено про підозру в процесуальному порядку. За ці злочини йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

"Щодо дій працівників поліції керівництвом Головного управління Національної поліції в Черкаській області розпочато службове розслідування. Керівника відділу поліції № 2 Черкаського районного управління поліції відсторонено від виконання обов’язків", — зауважили у прес-службі поліції Черкащини.

Що відомо про побиття військового у Смілі

Конфлікт між військовим Анатолієм Гончаренком й місцевим "авторитетом" Вадимом Долотенком стався 9 вересня.

Як відомо, ще наприкінці серпня Гончаренко опублікував у Facebook допис про те, що розшукує автівку на іноземних номерах. За словами військового, водій тієї автівки спричинив аварію із його батьками та нахамив їм.

Згодом у мережі з’явилося відео, де невідомі чоловіки йдуть на конфлікт із Гончаренком, а потім завдають йому ударів. Також були оприлюднені ролики, на яких бандит знущається з Гончаренка та змушує його перепрошувати. Військовий, стоячи на колінах у дощову погоду, прикручує номерні знаки на автівку молодика. Пізніше стало відомо, що Гончаренко зірвав ці номерні знаки з автівки, яку він розшукував, що і спровокувало конфлікт.

Через деякий час Гончаренко записав ще одне відео з вибаченнями та заявив, що в ДТП винні його батьки. На його обличчі було видно сліди побиття. 

Після того, як відео побиття військового поширилося мережею, на це відреагували у парламенті й правоохоронці. Було порушено криимінальну справу проти Долотенка.

Місцеві журналісти пишуть, що нібито місцевий кримінальний авторитет Вадим Долотенко фігурує в низці кримінальних справ. У його послужному списку — завдання тілесних ушкоджень. У березні 2024 року Смілянський районний суд виніс йому вирок у справі про грабіж. Тоді Долотенка засудили до року ув'язнення, але замінили покарання умовним терміном.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомляв, що за фактом побиття військового перевіряється можлива бездіяльність місцевих поліціянтів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.09.2024 09:09