Фото: росЗМІ

Ще одна країна допомагатиме створити трибунал для Росії

Північна Македонія приєдналася до групи країн, що працюють над створенням трибуналу для керівництва Росії. У коаліції вже 36 країн.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter.

Північна Македонія стала 36-ю країною, яка приєдналася до кооперації щодо створення Спеціального трибуналу для злочину агресії проти України.

"Я ціную наших македонських друзів, які приєдналися до нашої боротьби за справедливість. Підтримка Спеціального трибуналу продовжує набирати обертів", — зазначив глава МЗС.

Напередодні Молдова приєдналася до країн, які працюють над створенням Спеціального трибуналу для Росії. 

У вересні 2022 року Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу, яка опрацьовує питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва Російської Федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Нагадаємо, Європейський Союз та країни "Великої сімки" обговорюють спеціальний трибунал для Росії за злочини проти України. Нові рішення можуть бути прийняті вже 7 липня на зустрічі в Токіо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.04.2023 22:23