Фото: росЗМІ

Трибунал для Путіна: ЄС та G7 обговорюють, як покарати Росію за війну

Європейський Союз та країни "Великої сімки" обговорюють спеціальний трибунал для Росії за злочини проти України. Нові рішення можуть бути прийняті вже 7 липня на зустрічі в Токіо.

Про це заявив Єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс в інтерв’ю Kyodo News.

Міністри юстиції країн G7 — Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполучених Штатів та Європейського Союзу планують обговорити шляхи притягнення до відповідальності керівництва Росії, підозрюваних у воєнних злочинах, скоєних в Україні.

"Під час головування Японії в G7 ми продовжимо (обговорення з країнами — ред.), щоб побачити, чи можливий такий самий підхід до нашої пропозиції. Те, що зараз поставлено на карту, — це злочин агресії", — сказав Рейндерс.

Він наголосив, що наразі Євросоюз у співпраці з українськими судовими органами та Міжнародним кримінальним судом ООН вивчає можливість створення спеціального або змішаного трибуналу за участю українських і міжнародних суддів.

Нагадаємо, Європейський Союз підтримав ідею щодо створення правового механізму, який притягне керівництво Росії до відповідальності за воєнні злочини проти України. Йдеться про створення трибуналу для держави-терориста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 09.04.2023 08:13