Фото: Freepik

Європейський Союз підтримав ідею створення трибуналу для Росії

Європейський Союз підтримав ідею щодо створення правового механізму, який притягне керівництво Росії до відповідальності за воєнні злочини проти України. Йдеться про створення трибуналу для держави-терориста.

Про це повідомили в прес-службі Європейської ради.

Партнери наголосили, що вони віддані забезпеченню повної відповідальності за воєнні та інші злочини, скоєні Росією в Україні, і підтримують створення відповідного механізму переслідування злочину агресії.

"У цьому контексті Європейська Рада вітає угоду про створення нового Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії проти України в Гаазі, який буде пов’язаний з чинною Спільною слідчою групою, яку підтримує Євроюст", — заявляють у раді ЄС.

Водночас ЄС закликав Росію вивести війська з усієї території України, повернути депортованих українців, враховуючи вивезених дітей, припинити створювати небезпеку на Запорізькій атомній електростанції.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час звернення до лідерів країн ЄС запропонував провести саміт щодо мирного плану в одній з європейських столиць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.03.2023 15:29