Володимир Зеленський. Джерело: сторінка в мережі X президента Україні

Ще одна країна світу підписала комюніке Саміту миру, — Зеленський

Королівство Тонга приєдналося до комюніке за підсумками Глобального саміту миру щодо України. Досягнення справедливого й тривалого миру в Україні та відновлення поваги до міжнародного права відповідають інтересам усіх країн, зокрема, острівних держав Океанії.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. Відповідний допис він залишив на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

"Вдячний Королівству Тонга за те, що ця держава стала дев'ятим підписантом Спільного комюніке після завершення першого Саміту миру. Бачимо, що принципи, викладені в цьому історичному документі, поділяють країни з усього світу. Цінуємо відданість Тонги цим принципам", — написав Зеленський.

Він наголосив, що Україна докладає всіх зусиль, "щоби ніхто не залишився осторонь глобальних зусиль з відновлення повної сили Статуту ООН".

"Голос кожної миролюбної нації має бути почутий. Досягнення справедливого й тривалого миру в Україні та відновлення поваги до міжнародного права відповідають інтересам усіх країн, зокрема, острівних держав Океанії", — зазначив президент.

Як відомо, 15-16 червня у Швейцарії відбувся перший Глобальний саміт миру, присвячений Україні. У ньому брали участь представники 100 країн і організацій. За підсумками саміту учасники підписали підсумкове комюніке.

Документ, зокрема, передбачає необхідність контролю України над Запорізькою атомною електростанцією й обміну полоненими всіх на всіх.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що до підсумкового комюніке Саміту миру приєдналася Гаяна. Це був 89 підпис під документом. Гаяна — це держава, яка розташована у Південній Америці. Вона межує з Бразилією та Венесуелою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.06.2024 22:56