На фото засідання погоджувальної ради Житомирської облради. Джерело: Facebook Житомирської облради

Ще в одній області заборонили діяльність УПЦ МП

В Житомирі заборонили Українську православну церкву Московського патріархату на території області. Відповідне рішення прийняли депутати обласної ради на сесії.

Про це повідомляє "Укрінформ". 

Депутати заборонили УПЦ МП на території області УПЦ МП, бо вона має зв'язок з Російською православною церквою і несе загрозу безпеці України.

“Заборонити діяльність Української православної церкви, яка має церковно-канонічний зв’язок із російською православною церквою (зареєстрована як Київська митрополія УПЦ, ЄДРПОУ 21510633), є її структурним підрозділом і перебуває у відносинах підпорядкування, на території Житомирської області”, — йдеться у рішенні.

Окрім того, облрада ухвалила звернення до Верховної Ради, щоб заборонити УПЦ МП в Україні, зокрема, якнайшвидшого ухвалення законопроєкту від 19 січня 2023 року №8371 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій".

Нагадаємо, у Чернівцях Українську православну церкву Московського патріархату позбавили права користування 22 земельними ділянками у громаді. Відповідне рішення прийняли на сесії міськради 27 квітня.

Відомо, що настоятелька Зимненського монастиря Української православної церкви Московського патріархату Стефана (Бандура) продовжує молитися за Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді України. Її не хвилює співпраця колишнього народного депутата з країною-агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.04.2023 14:50