Фото: Міноборони

"Ще є ресурс": Резніков зробив нову заяву про мобілізацію в Україні

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що критичної ситуації з мобілізаційним резервом української армії зараз немає.

Про це Олексій Резніков заявив на прес-конференції.

Глава Міноборони переконує, що немає потреби оголошувати нову мобілізацію.

"План мобілізації, який був затверджений Верховною радою, ще не виконаний. Нам немає потреби оголошувати нову мобілізацію для збільшення чисельності, у нас ще є ресурс. Я не думаю, що найближчими місяцями буде питання щодо збільшення планки мобілізації", — заявив він.

Зазначимо, що днями під час прес-конференції президент Володимир Зеленський розповів, що військові звернулися до нього із проханням дати можливість мобілізовувати більше громадян. За його словами, наразі важливим є питання про органи, які здійснюють мобілізацію, та про те, у який спосіб вони це роблять. Відтак, на думку Зеленського, першочерговим є питання "наведення порядку" у військкоматах та військово-лікарських комісіях. 

Нагадаємо, на думку секретаря РНБО Олексія Данілова, попри заклик військового командування до президента України дозволити мобілізовувати більше людей на війну, змін до мобілізації не відбудеться. Водночас не виключено, що додатковий призов може відбутися, але відповідно до затверджених 24 лютого 2022 року норм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.08.2023 19:40