Фото: Офіс президента

Що буде, якщо Байден не прийме план перемоги України: відповідь Зеленського

Якщо президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден не підтримає план перемоги України, то наша держава матиме "дуже довгу війну".

Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю The New Yorker.

"Цей план розроблений, в першу чергу, з урахуванням підтримки Байдена. Якщо він не хоче його підтримувати, я не можу його змусити. Якщо він відмовляється — що ж, тоді ми повинні продовжувати жити за планом Б. І це прикро", — заявив Зеленський.

До того ж Зеленський назвав можливу відмову Байдена "жахливою думкою".

"Це жахлива думка. Це означатиме, що Байден не хоче закінчувати війну в будь-який спосіб, який позбавить Росію перемоги. І в підсумку ми отримаємо дуже довгу війну — неможливу, виснажливу ситуацію, в якій загине величезна кількість людей", — сказав гарант.

Водночас журналіст поцікавився у Зеленського, чи є у нього "план Б", якщо американський лідер відхилить план перемоги. Своєю чергою Зеленський відповів, що Україна вже багато років живе за таким планом.

"Зараз я пропоную новий план А. Він означає, що ми змінюємо поточний курс, де тільки завдяки силі наших військових, героїчній відданості європейським цінностям нашого народу і наших бійців ми вистояли", — заявив Зеленський.

Також очільник держави зауважив, що Байден зробив "потужний історичний крок" на початку повномасштабного вторгнення Росії, коли вирішив підтримати Україну у боротьбі проти країни-агресорки.

Нагадаємо, раніше директор по Європі в Раді з питань нацбезпеки США Майкл Карпентер заявляв, що Білий дім наразі не ознайомлений з планом перемоги президента України Володимира Зеленського, який він має показати колезі під час візиту до США. Тим часом Вашингтон вже готує певні ініціативи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.09.2024 21:37