Джо Байден. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Байдена заявили, що не ознайомлені з планом перемоги Зеленського

Білий дім наразі не ознайомлений з планом перемоги президента України Володимира Зеленського, який він має показати колезі під час візиту до США. Тим часом Вашингтон вже готує певні ініціативи.

Таку заяву зробив директор по Європі в Раді з питань нацбезпеки США Майкл Карпентер, пише "Голос Америки".

Американський чиновник зазначив, що адміністрація Джо Байдена перебуває у постійній комунікації з Києвом щодо "усіх питань".

"Однак у цьому конкретному випадку, я так розумію, президент Зеленський хотів приїхати сюди та поінформувати про цей план президента Байдена особисто", — наголосив Карпентер.

Представник Білого дому заявив, що вони не ознайомлені з планом Зеленського, але "президенти матимуть можливість невдовзі провести цю розмову, а також узгодити свої стратегічні цілі до кінця роботи цієї адміністрації, що буде дуже важливим".

Карпентер підкреслив, що у Вашингтоні чекають на презентацію президентом України його "стратегічного бачення перемоги".

"І коли це станеться, я впевнений, що президент (Байден) буде дуже зацікавлений у різних деталях та в тому, як вони поєднуються: військовий, економічний, дипломатичний аспект. Все це важливе. І тому я думаю, що коли вони зустрінуться, це буде дуже цікава та предметна розмова", — йдеться у заяві Карпентера.

США посилять позиції України

Майкл Карпентер відповів на запитання, чи слід Києву чекати швидких та рішучих дій у наступні кілька місяців на тлі озвученої Джо Байденом нещодавно заяви про намір "привести Україну в позицію, необхідну для перемоги". Він підтвердив, що готуються до реалізації певні ініціативи.

"Так. Я думаю, ви побачите, що ми розпочнемо низку ініціатив, як протягом наступного тижня, так і протягом наступних місяців, щоб посилити позицію України", — додав Карпентер.

Нагадаємо, що, за інформацією видання Bloomberg, президент Володимир Зеленський запропонує своєму американському колезі Джо Байдену надати Україні офіційне запрошення до НАТО. Також, згідно з планом перемоги, Вашингтон має взяти на себе зобов’язання про постійні постачання сучасної зброї.

За словами президента України Володимира Зеленського, Росія теж має бачити план перемоги України, його зроблять доступним для всіх. До того ж російських представників планують запросити на другий Глобальний саміт миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2024 07:05