Фото: соцмережі

Що Путін планував робити в Україні після її захоплення: пояснення британських експертів

Кремль розраховував захопити Україну за три дні. Після так званої перемоги РФ першим заходом стало б використання місцевих російських агентів для допомоги у захопленні влади. 

Про це йдеться у звіті аналітиків Британського Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень (RUSI).

За планами російської влади, після захоплення України в першу чергу "кадировці" займалися б полюванням на українців, яких у РФ вважають організаторами руху опору і тих, хто пов'язаний з Революцією Гідності у 2014 році, адже Кремль планував з ними розправитися.

Наступним напрямком мала стати пацифікація українців через ізоляцію громад. Організаторів протестів на місцях виявляли б і ліквідовували кадировці. У областях, які рахувалися в Кремлі проблемними, планувалося влаштувати труднощі з електроенергією, комунальними послугами та вивести звідти фінансові ресурси для подальшої ізоляції і постійної нестабільності в цих регіонах.

Далі завданням російських військових було захоплення Національного банку України та комунальної інфраструктури. Після цього у гру вступав кум Путіна Віктор Медведчук. У Верховній Раді він мав створити рух за мир, ухвалити резолюції із закликом до капітуляції, щоб "врятувати життя і Україну". А "головними захисниками миру" в Україні, тобто кандидатами на посади у місцевій владі планувалося поставити чиновників, які були частиною агентурної мережі.

Нагадаємо, за даними Британського Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень, Росія вимагала від уряду України відмовитись від вступу в НАТО з метою провокації масових протестів та внутрішньої суспільної дестабілізації, дезорганізації органів військового та політичного управління. Це мало суттєво спростити російське військове вторгнення, обмежити здатність України до опору та знизити рівень її міжнародної підтримки. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2023 20:35