Фото: росЗМІ

Що робитимуть "вагнерівці" у Білорусі: у Лукашенка повідомили про плани терористів

"Вагнерівці" після бунту їхнього ватажка Євгена Пригожина були передислоковані до Білорусі. Вони обмінюватимуться досвідом із бійцями регулярної білоруської армії на полігонах республіки.

Про це пише "Белта" із посиланням на Міноборони Білорусі. На полігонах країни готуються прийняти чергову зміну для спільної підготовки військовослужбовців Білорусі та Російської Федерації.

"Після прибуття представників ПВК "Вагнера" та їхнього розосередження на полігонах для проведення занять і взаємного обміну досвідом особливу увагу приділять прийомам і способам ведення бойових дій збройними силами Білорусі", — йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що на білоруських полігонах завершується підготовка та проведення бойового злагодження чергового комплекту підрозділів збройних сил Росії зі складу регіонального угруповання військ.

"Попередня ротація російських підрозділів РГВ, яка відбулася більше місяця тому, успішно завершена. У разі загрози Союзній державі підрозділи РГВ готові забезпечити безпеку і захист", — пише пропагандиське видання.

Відомо, що ввечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним. У прес-службі російського диктатора заявили, що власник ПВК "Вагнера" прийняв пропозицію самопроголошеного президента Білорусі про зупинення руху найманців на території Росії та подальші кроки щодо деескалації напруги. Сам Пригожин підтвердив цю заяву та повідомив, що "вагнерівці" повертаються у польові табори. Пізніше у Кремлі заявили, що з Пригожина знімуть обвинувачення, а сам він поїде до Білорусі.

У Білорусі навіть почали зводити табори для розміщення терористів ПВК "Вангера". Перший табір на вісім тисяч людей з'явиться за 200 кілометрів від кордону з Україною. Його облаштують в Осиповичах Могильовської області. Водночас поки що невідомо, де перебуває сам Пригожин. Він цю інформацію ретельно приховує.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що бойовики ПВК "Вагнера" не нападуть з півночі на Київ, однак в Росії може бути черговий заколот чи революція. Для його підтримки в країні-агресорці є багато осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.07.2023 16:47