Фото: Українська правда

"Щоб українцям не довелося терпіти біль": Зеленський закликав легалізувати медичний канабіс

Президент України Володимир Зеленський виступив за легалізацію медичного канабісу і використання таких ліків для усіх, хто цього потребуватиме. Також він підтримав виробництво ліків в Україні.

Таку заяву президент зробив під час виступу у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції. 

На думку Зеленського, Україна має створити найсильнішу в Європі галузь ментальної та фізичної реабілітації. Це стосується як будівництва реабілітаційних центрів, так і підготовки відповідних кадрів.

"Всі найкращі світові практики, всі найбільш ефективні практики, всі рішення, якими б складними чи незвичними вони б не здавались для нас, мають бути застосовані в Україні, щоб українцям, українкам, всім нашим громадянам, не довелось терпіти біль, стрес та травми війни", — сказав президент.

Глава держави підтримав і контрольоване виробництво медичного канабісу в Україні.

"Зокрема, ми маємо нарешті чесно легалізувати для усіх, хто цього потребує, ліки на основі канабісу, відповідні наукові дослідження та контрольоване українське виробництво", — заявив він.

Нагадаємо, глава держави заявив, що Україна потребує доктрини. Він запропонував п'ять основних орієнтирів для української доктрини: філософія перемоги України, глобальність української безпеки, політика героїв, політика справедливості та трансформації за 10 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 28.06.2023 15:44