Андрій Демченко. Фото: ДПСУ

Щонайменше два документи: у ДПСУ розповіли, що треба військовому для виїзду за кордон під час відпустки

Кожен український військовий має право виїхати за кордон під час відпустки на законних підставах. Для цього інспекторам Державної прикордонної служби необхідно пред'явити два основні документи: посвідчення військовослужбовця та відпускний квиток.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Це має бути посвідчення військовослужбовця — документ, який посвідчує, що він проходить військову службу, і відпускний квиток, в якому зазначено місце перебування за межами України", — зазначив речник ДПСУ.

Демченко уточнив, що у разі схвалення військовим керівництвом можливості військовослужбовцю виїхати за кордон, це має бути зафіксовано у військовому квитку. В такому випадку інспектори Державної прикордонної служби перевіряють, чи є особа військовослужбовцем і чи дійсно безпосереднє керівництво надало йому дозвіл перебувати під час відпустки за межами України.

Речник ДПСУ зазначив, що загалом прикордонники у своїй роботі керуються правилами, що встановлені постановою уряду №57 щодо перетину кордону громадянами України. 

"Якщо хтось не підпадає під ці умови й під ці категорії пропуску, то вони відповідно отримують відмову в перетині кордону", — заявив Демченко.

Нагадаємо, що в Україні планують спростити виїзд за кордон студентів в рамках академічної мобільності. Відповідне розпорядження віддав президент Володимир Зеленський.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.12.2023 03:27