Фото: Офіс президента

В Україні ще одній категорії чоловіків планують дозволити виїзд за кордон: Зеленський віддав розпорядження

Президент України Володимир Зеленський доручив полегшити виїзд за кордон студентів. Йдеться про категорію чоловіків не мобілізаційного віку у рамках академічної мобільності.

Про це йдеться в повідомленні Офісу президента.

Зазначається, що Зеленський провів зустріч зі студентами. Там глава держави розповів про напрацювання можливості виїзду учнів за кордон з метою навчання та стажування. Глава держави у відповідь наголосив, що в цьому питанні потрібне справедливе рішення, щоб не створити психологічну напругу між військовими на фронті та цивільними.

"Окремі програми, за якими люди не мобілізаційного віку, вчені для розвитку чи отримання знань, необхідних Україні... Я вважаю, що Міністерство має опрацювати і дати вам можливість принести ці знання в Україну", — сказав Зеленський.

За словами міністра освіти Оксена Лісового, його відомство розпочне пошук розв'язання проблеми виїзду за кордон студентів не мобілізаційного віку. Зазначимо, що граничний вік призову українців на військову службу зараз становить від 27 до 60 років.

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада прийняла в цілому відповідний закон №10092. Згідно з документом, наступного року конкурсний відбір для вступників здійснюватиметься за результатами зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року та/або вступних випробувань 2022-2024 років. Тестування в конкурсному відборі передбачатимуть українську мову, математику, історію України та предмет на вибір (фізика, хімія, біологія, іноземна мова, географія, українська література).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.11.2023 22:28