Щонайменше шість "прильотів": рашисти вдарили ракетами по Харкову

У Харкові вранці 21 вересня пролунали вибухи під час повітряної тривоги. Раніше у командуванні Повітряних сил Збройних сил України попереджали про групу ворожих ракет у напрямку області.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомляє про щонайменше шість вибухів у місті.

"Окупанти завдають ударів по Харкову. Перебувайте в укриттях", — повідомив очільник ОВА.

Оновлено. Пізніше мер міста Ігор Терехов повідомив, що загалом вранці по місту було щонайменше шість "прильотів". За попередньою інформацією, яка потребує уточнення, всі у Слобідському районі міста. 

"Щодо можливих постраждалих та руйнувань — йде збір інформації", — повідомив Терехов.

За даними Олега Синєгубова, у місті є пошкодження цивільної інфраструктури.

Нічний обстріл 21 вересня: що відомо

Повітряні сили після опівночі повідомили, що зафіксовано виліт восьми бортів Ту-95МС з аеродрому "Оленья" у Мурманській області РФ. Близько четвертої ранку областями почала ширитися повітряна тривога, військові оголосили там ракетну небезпеку.

На нашу територію увійшло дві групи ракет: одна рухалась зі Сходу у південно-західному напрямку, а друга — в напрямку Сумської області. Небезпеку оголошували для Черкащини, Чернігівщини, Київщини, Кіровоградської та Вінницької областей.

У Києві та Хмельницькому близько шостої години ранку лунали вибухи. Влада повідомляла про роботу протиповітряної оборони.

Нагадаємо, раніше заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький заявляв, що за останні місяці РФ змогла наростити у три-чотири рази виробництво ракет "Калібр" та Х-101.

Своєю чергою речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат попередив, що енергетична інфраструктура України може знову бути у небезпеці. Армія Російської Федерації не відмовиться від намірів завдавати ударів по цих об'єктах. Військовий наголосив, що восени окупанти знову можуть почати системно обстрілювати енергетичну інфраструктуру України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 06:18