Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

У Yasno пояснили, чому не всі будинки у темно-сірих зонах відключають від світла

Попри доволі сильні морози, у мешканців столиці залишаються графіки відключення світла. Водночас не кожен досі розуміє, чому не усі будинки, які розташовані в одній зоні, відключають від електрики.

Як пояснив гендиректор компанії-постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко, постачальники стежать за справедливим розподілом електрики.

"Останнім часом (особливо після того, як у Києві збільшили обсяги споживання) часто бачу питання, чому під час темно-сірих слотів у графіках відключаються не всі будинки, що є в одній групі. Хоча раніше всі відключалися разом. Тут відповідь проста. Іноді обмеження від "Укренерго" можуть бути такими, що всю групу відключати й не потрібно", — розповів Коваленко.

Він додав, що якщо, наприклад, сьогодні були відключені 1-5 підгрупи, то завтра за умов таких же обмежень — 5-10 підгрупи, і навпаки.

Нагадаємо, напередодні "Укренерго" повідомило, що починаючи з 8 лютого по всій Україні будуть змінені ліміти споживання електроенергії. Це необхідно для того, щоб були проведені вимірювання фактичного споживання в кожній області. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.02.2023 23:26