У 4 областях України для школярів проведуть освітні змагання

20 ЖОВТНЯ 2021 13:32

У 4 регіонах країни проведуть змагання за JUNIOR-компетенціями WORLDSKILLS UKRAINE. Для школярів проведуть змагання за 6 напрямками. Перевірити вміння та поборотися за участь у фіналі зможуть учні віком 12-16 років. Зазначається, що конкурс фахової майстерності проводиться у жовтні-листопаді.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Міністерство освіти і науки України.

Впродовж регіональних відборів WorldSkills Ukraine для школярів проведуть змагання за 6 компетенціями. Перевірити вміння та поборотися за участь у фіналі зможуть учні віком 12-16 років. Наразі проведення змагань за цими напрямами заплановані у Дніпропетровській, Харківській і Черкаській областях, а також у м. Києві.

Учасники зможуть позмагатися за такими компетенціями:

-мобільна робототехніка;

-мехатроніка;

-мережне та системне адміністрування;

-інтернет речей;

-кібербезпека;

-веб-розробка.

«Регіональні відбори WorldSkills Ukraine вже наближаються до екватору. Однак змагання за компетенціями, які адаптовані до участі школярів, розпочнуться у листопаді. Зі свого боку ми звертаємо увагу управлінців на тому, щоб вони інформували школи про можливість участі у конкурсі. Багато підлітків нині цікавляться STEM-освітою і WorldSkills Ukraine є чудовим майданчиком, щоб молодь розкривала свій талант, отримувала визнання і мотивацію вчитися краще», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук. 

Інформацію про практичні завдання можна знайти на сайті WorldSkills Ukraine у розділі «Компетенції». 

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Українські компанії галузі птахівництва отримали нові можливості експорту до Грузії

Суспільство, 20.10.2021 13:32