У аеропорту Сінгапуру відкрився 1-й у світі автоматизований термінал без жодного співробітника

06 ЛИСТОПАДА 2017 10:57

У аеропорту Чанги в Сінгапурі днями запустили автоматизовану систему реєстрації пасажирів. Тепер в терміналі № 4 не зустрінеш жодного співробітника - за персонал все робить техніка. Усі етапи тут проходять автоматично: і реєстрація, і паспортний контроль, і перевірка безпеки, і навіть посадка в літак. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Straits Times.

У перший день роботи термінал прийняв 19 рейсів і 4200 пасажирів. Деяким довелося вводити свої дані вручну: за словами керуючого директора аеропорту Джейсона ГО, сталося це через те, що в системі не було біометричних даних таких пасажирів, тому система не змогла розпізнати їх особу.

А ось самі клієнти аеропорту відмітили, що нова система зручна, зрозуміла і дуже економить час. Поки «термінал майбутнього» працює в тестовому режимі, а співробітники готові будь-якої хвилини прийти на допомогу, якщо в системі виникнуть збої.

Якщо все і далі піде, як по олії - автоматизованими стануть і інші термінали. Правда, на це потрібні немало засобів: вартість терміналу № 4 склала $723 млн. Однак коли він запрацює в повну силу, зможе приймати до 16 млн чоловік в рік, збільшивши пропускну спроможність аеропорту Чанги до 82 млн. пасажирів.

Світ, 06.11.2017 10:57