Фото: Джон Кірбі. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

У Байдена готують нову посаду для Кірбі: Reuters повідомив деталі

Координатора зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі найближчим часом готуються підвищити у посаді.

Про це повідомив Reuters неназваний американський чиновник.

Кірбі, який раніше був головним прес-секретарем Пентагону і Держдепартаменту, ймовірно, отримає посаду радника Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки, а також буде підвищений до помічника президента з посади заступника.

За словами американського чиновника, який говорив на умовах анонімності, Кірбі відповідатиме за координацію комунікацій з питань національної безпеки в різних відомствах. Він керуватиме окремою командою з прес-служби Ради національної безпеки, яка продовжить свою роботу з пресою у звичайному режимі.

Видання зауважує, що Кірбі часто виступав на брифінгах разом із речницею Білого дому Карін Жан-П'єр, щоб інформувати про питання національної безпеки, особливо після нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня.

Джерело заявило, що виступи Кірбі в залі для брифінгів триватимуть, коли питання національної безпеки будуть домінантними темами дня. В рамках нової структури він найме невеликий штат співробітників, які допомагатимуть йому синхронізувати повідомлення адміністрації з питань національної безпеки.

Старший радник Байдена Аніта Данн зазначила у своїй заяві, що "десятиліття досвіду Кірбі на високому рівні в галузі національної безпеки та його чітке стратегічне розуміння роблять його глибоко цінним комунікатором та радником у цій команді".

"Президент Байден пишається тим, що Джон очолює координацію повідомлень національної безпеки в адміністрації, оскільки ми продовжуємо переконливо відстоювати інтереси нашої національної безпеки всередині країни та у світі", сказала вона.

Нагадаємо, координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі відреагував на рішення президента Володимира Зеленського про звільнення з посади головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. За словами Кірбі, Зеленський — головнокомандувач своїх Збройних сил, і "він може вирішувати, хто буде у військовому керівництві".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.02.2024 11:04