На фото: Джон Файнер. Джерело: скріншот з відео

У Білому домі не бачать стратегічної небезпеки у поточній ситуації в російсько-українській війні

У Білому домі не вважають захоплення росіянами територій на півночі Харківської області внаслідок нещодавнього наступу стратегічно важливим з точки погляду загального перебігу українсько-російської війни.

Про це заявив заступник радника з національної безпеки Сполучених Штатів Америки Джонатан Файнер, пише "Голос Америки". 

За його словами, Збройним силам України вдалося зупинити наступ окупаційних військ у Харківській області. Зокрема, це стало можливим завдяки надходженню нової військової допомоги США, а також дозволу завдавати ударів по російській території. Він додав, що наразі першочергова задача США та їх союзників полягає у тому, щоб надавати Києву військову допомогу якмога швидше.

"Я вважаю, що, ймовірно, є надмірна частка негативу та песимізму щодо того, скільки насправді досягла Росія у своєму власному наступі на північ від Харкова. Росії вдалося захопити вузьку смугу території в основному вздовж свого кордону, яку ми не вважаємо — і я не думаю, що Україна вважає, — стратегічно важливою з погляду загальної траєкторії війни", — наголосив Файнер.

Посадовець зазначив, що, попри всі теперішні складнощі, на полі бою між Росією та Україною у Вашингтоні не розглядають це як "період стратегічної небезпеки".

"Відтак результат війни в Україні буде принаймні частково визначений не конкретним перебігом боїв, а роботою військово-промислового комплексу обох сторін війни та їхніх союзників", — додав Файнер.

Нагадаємо, 6 червня офіційні особи США заявили, що Вашингтон направлять Україні військову допомогу на суму близько 225 мільйонів доларів. Він включає боєприпаси, які Сили оборони можуть використати для завдання ударів по загрозах усередині Росії, щоб захистити місто Харків від важкого російського нападу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2024 14:47