Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Білому домі повідомили, коли Росія може посилити наступ на Сході України

В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена вважають, що російські загарбники можуть піти в інтенсивніший наступ на Сході України, зокрема в районі Авдіївки, щойно промерзне ґрунт.

Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу в середу, 20 грудня, висловив припущення, що окупанти, ймовірно, чекають кінця січня-початку лютого, пише "Укрінформ".

"Ми бачимо, що росіяни мали й мають плани провести наступ, зокрема, на Сході, в районі Авдіївки. Є всі підстави вважати, що коли земля промерзне, наприкінці січня та в лютому, військам РФ буде легше просуватися", — сказав Кірбі.

Представник адміністрації Джо Байдена вважає, що Україні потрібно якнайшвидше отримати додаткову військову допомогу від США, щоб мати усі необхідні ресурси для подальшої боротьби із ворогом. Для цього Конгресу потрібно скоріше схвалити запит Байдена на додаткове фінансування, що містить допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Кірбі наголосив, що час "не на нашому боці", адже Росія не припиняє обстріли критичної інфраструктури українських міст, чим перетворює зимовий холод на зброю. За його словами, Україна терміново потребує додаткових комплексів протиповітряної оборони, враховуючи щоденні обстріли дронами та ракетами.

"Тому час не на нашому боці. Ми хочемо отримати фінансування якнайшвидше", — додав він.

Нагадаємо, що Сенат США не проголосує за пакет допомоги Україні до початку наступного року. Демократи та республіканці працюватимуть над цим питанням під час зимових канікул. Водночас, наголошував Кірбі, у Білому домі очікують, що Конгрес США схвалить пакет додаткової фінансової допомоги для України у січні 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.12.2023 01:19