Колаж TrueUA

У більшості областей оголошено повітряну тривогу, в Одесі лунали вибухи

Вночі 25 вересня у низці областей оголошено повітряну тривогу. Повітряні сили попередили громадян про небезпеку обстрілу ракетами та рух ворожих безпілотників у сторону Одещини. Мешканці Одеси повідомляють про звуки вибухів.

Близько 00:00 понеділка Повітряні сили поінформували, що зафіксовано ймовірні пуски крилатих ракет "Калібр" з Чорного моря. Після цього стало відомо, що ракети рухаються у напрямку Кривого Рогу, що на Дніпропетровщині.

Також військові о 00:13 вказали, що БпЛА типу Shahed рухаються в напрямку Одеси. Після цього у місті пролунала серія вибухів. Голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що у місті працює ППО.

О 00:15 ракетну небезпеку оголосили у центральних та східних областях. О 00:24 стало відомо, що російські ракети вже між Кіровоградською та Миколаївською областями й прямують на захід. Повітряні сили вказали, що курс ворожих цілей може змінюватись.

Нагадаємо, попередній масований ракетний обстріл України рашисти здійснили у ніч на 21 вересня. Вибухи лунали у Хмельницькому, Києві. Влучання були зафіксовані у Рівному, Харкові, Черкасах та на Львівщині. У Києві у кількох районах зафіксовано падіння уламків ворожих ракет. У Дарницькому районі постраждали семеро людей, серед них — дитина. У Черкасах уламки збитих ракет впали на готель, у якому перебували люди. Повідомлялося про багатьох постраждалих.

У Дрогобицькому районі Львівщини два "прильоти" сталися по промисловому обʼєкту, загорівся цех й було зруйновано триповерхову будівлю складу. Крім того, виникло займання на площі близько 30 квадратних метрів. У Харкові внаслідок ракетного обстрілу постраждали двоє людей. Їх госпіталізували до лікарні.

Усього 21 вересня було зафіксовано пуски 43 крилатих ракет із 10 літаків стратегічної авіації Т-95мс з району західніше Енгельса. Протиповітряна оборона нашої держави знищила 36 крилатих ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2023 00:20