Колаж TrueUA

У більшості областей оголошували повітряну тривогу: повідомлялося про загрозу обстрілу крилатими ракетами

У понеділок, 13 листопада, у більшості областей України оголошували повітряну тривогу. Військові попереджали про загрозу ракетного обстрілу.

Зокрема, за даними Повітряних сил Збройних сил України, існує загроза застосування ворогом крилатих ракет Х-22 зі східного напрямку. 

"Ракетна небезпека в областях, де оголошена повітряна тривога! Залишайтеся в укритті", — йдеться у повідомленні.

Оновлено о 12:58. Повітряні сили оголосили про відбій загрози по областях.

Військові закликають громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, залишатися в укриттях, а також дотримуватись інформаційної тиші та не знімати й не викладати в мережу роботу ППОВони пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Нагадаємо, вночі 12 листопада російські окупанти завдали чергового ракетного удару по Півдню України. Окупанти застосували дві керовані авіаційні ракети Х-59 та балістичну ракету "Іскандер-М". На Миколаївщині силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59. 

Додамо, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснював, що російські ракетні обстріли зараз суттєво залежатимуть від погодних умов. Окупанти будуть корегувати свою тактику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.11.2023 12:57