Фото: Shutterstock

У Британії оголосили про санкції до росіян, які причетні до депортації українських дітей

У Британії запровадили санкції проти 14 росіян. Зокрема, йдеться про 11 громадян Російської Федерації, причетних до примусової депортації українських дітей.

Про це йдеться у прес-релізі уряду Великої Британії. 

Під нові санкції потрапили, зокрема, уповноважена з прав дитини в Московській області Ксенія Мішонова та міністр освіти Росії Сергій Кравцов. На думку урядовців, ці особи відіграли роль у російській програмі депортації, спрямованій на знищення української культурної та національної ідентичності.

"У жахливій програмі примусової депортації дітей і сповненій ненависті пропаганді ми бачимо справжній намір Путіна — стерти Україну з карти. Сьогоднішні санкції спрямовані на притягнення до відповідальності тих, хто підтримує режим Путіна, включно з тими, хто хоче бачити знищення України, розпад її національної ідентичності та знищення її майбутнього", — заявив міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі.

Понад 19 тисяч українських дітей, йдеться у заяві, були примусово депортовані до Росії або на тимчасово контрольовану нею територію. 

"Багато дітей поміщені у табори для перевиховання в незаконно окупованому Криму та на материкові частині Росії, де щодо них проводиться академічне, культурне, патріотичне та військове виховання орієнтоване на Росію", — йдеться у прес-релізі.

Нагадаємо, в Україні пропонують створити єдиний державний реєстр санкцій. Верховна рада ухвалила відповідний законопроект. За допомогою створення такого реєстру влада зможе вимагати належного дотримання обмежень, які вже запровадила Україна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.07.2023 15:10