Фото: "Цензор.нет"

У Британії Воллесу можуть "подякувати" і відправити у відставку: хто його замінить

Бен Воллес може піти з посади міністра оборони Британії. Нова вакансія в уряді Ріші Сунака може відкритися вже у вересні, коли парламент повернеться до роботи після літніх канікул

Про це пише The Times.

Видання зазначає, що Ріші Сунак хоче перезавантажити уряд до наступних виборів. Воллес, який  обіймав міністерське крісло за трьох прем’єр-міністрів, і сам розмірковує над тим, щоб залишити пост.

Сунаку не вдалося переконати президента США Джо Байдена та інших світових лідерів у тому, що глава Міноборони Британії має стати генеральним секретарем НАТО. Публічна відмова від посади, якої прагнув Воллес, змусила засумніватися, чи хоче він залишитися в політиці. Видання стверджує, що він продовжує підтримувати Сунака та уряд, і його рішення не пов’язане з нинішніми труднощами Консервативної партії.

"Ця перестановка стосується майбутнього, Ріші представить громадськості більш свіжу команду перед виборами. Бен, ймовірно, не балотуватиметься на виборах, тому для нього здається саме час відійти від політики", — сказали інформатори журналістам.

Є декілька кандидатів, які можуть замінити Воллеса. Найімовірнішим варіантом вважається Джон Глен, головний секретар казначейства. Округ Глена в Солсбері має міцні військові зв’язки, і він працював у спеціальному комітеті оборони. Іншими можливими наступниками вважаються міністр безпеки Том Тугендхат і міністр закордонних справ Анн-Марі Тревельян.

Нагадаємо, 11 липня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес різко відреагував на критику Володимира Зеленського щодо надання запрошення Україні на вступ до НАТО. Він заявив, що країни Заходу не є онлайн-магазином Amazon і не можуть передати Україні всю необхідну зброю зі своїх запасів. Воллес сказав, що Києву треба більше дякувати союзникам за підтримку. Згодом Воллес виправдовувався, що його слова вирвали з контексту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.07.2023 08:27