Фото: Офіс президента

Чи стане Україна членом НАТО через рік після закінчення війни: заява Сунака

Україна стане повноправним членом Північноатлантичного альянсу лише після настання певних умов. Водночас саміт НАТО у Вільнюсі став важливим сигналом на шляху країни до членства.

Відповідну заяву прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак, пише Bloomberg.

Він відповів на запитання журналістів, чи бачить глава британського уряду вступ України до НАТО протягом року після закінчення війни з Росією.

"Цей саміт є дуже важливим моментом на шляху до членства, і коли умови дозволять, членство станеться", — сказав Сунак.

Прем'єр Британії також додав, що, на його думку, саміт дуже чітко показав, що люди вважають, що Україна буде і повинна бути членом НАТО: "Це те, що ви почули голосно і чітко на цьому саміті".

Нагадаємо, Україна отримала потужні оборонні домовленості та погоджену країнами "Великої сімки" Спільну декларацію підтримки України. Вона є важливим кроком до укладення системи двосторонніх безпекових угод між Україною та окремими країнами-гарантами щодо гарантій безпеки для нашої держави.

Раніше західна преса писала про те, що країни-члени НАТО не хочуть вступати у пряму війну з Росією, тому не поспішають із приєднанням України до Альянсу.

Водночас президент Польщі Анджей Дуда висловив думку, що для його країни вступ України до НАТО буде важливим, оскільки Україна має потужну армію із бойовим досвідом. Дуда запевнив, що у разі прийняття НАТО рішення розпочати в Україні миротворчу місію, Польща, як відповідальний член Альянсу, його підтримає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.07.2023 19:14