Фото ілюстративне. Джерело: rubryka

Окупантів турбує можливий прорив ЗСУ: у британській розвідці розповіли, де саме форсують оборону рашисти

3 жовтня 2023 року міський голова українського Мелітополя Запорізької області Іван Федоров заявив, що російські війська будують додаткові укріплення на Оріхівській осі. Зокрема, у Новопокровці вони споруджують складні підземні двоповерхові бункери з тунелями та траншеями.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"У Токмаку будували додаткові оборонні укріплення та заливали бетоном траншеї. Російські офіцери також розпочали евакуювати свої родини з Токмака. Укріплення спостерігалися на південному підході від Роботиного, одного з ключових напрямків українських військ", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники вважають, що бункери додадуть додатковий захист російським солдатам і органам управління від важкої української артилерії й атак безпілотних літальних апаратів.

"Ймовірно, бетон зміцнить системи траншей перед потенційно вологими та брудними умовами в найближчі тижні. Ці укріплення й евакуація відображають стурбованість Росії подальшим українським проривом", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, у вересні британська розвідка повідомляла, що російські загарбники посилили оборону навколо тимчасово окупованого Токмака (Запорізька область). Місто готується стати "стрижнем" другої головної лінії оборони Російської Федерації. Росіяни розгортають довкола міста додаткові блокпости, "їжакові" протитанкові укріплення, а також копають нові окопи в районі, який утримує 58 загальновійськова армія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2023 14:51