Фото: mig.com.ua

Який населений пункт може стати основою другої лінії оборони окупантів: дані британської розвідки

Російські загарбники останнім часом ймовірно посилили оборону навколо тимчасово окупованого Токмака (Запорізька область). Місто готується стати "стрижнем" другої головної лінії оборони Російської Федерації.

Про це у Twitter повідомляє міністерство оборони Великої Британії. За даними британської розвідки, росіяни розгортають довкола міста додаткові блокпости, "їжакові" протитанкові укріплення, а також копають нові окопи в районі, який утримує 58-а загальновійськова армія.

"Токмак готується стати "стрижнем" другої головної лінії оборони Росії. Покращення оборони міста, ймовірно, свідчить про зростальне занепокоєння Росії щодо тактичного проникнення українських військ через першу основну лінію оборони на півночі", — йдеться у зведенні розвідки.

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, за даними естонської розвідки, Збройні сили України продовжують зачищати укріплені позиції окупантів на Оріхівському напрямку в Запорізькій області. Водночас українські воїни можуть прискорити просування в бік Токмака.

Варто відзначити, що 15 вересня третя окрема штурмова бригада офіційно повідомила про звільнення села Андріївка на Донеччині. За словами українських захисників, 72 бригада російської армії — розбита вщент. У результаті блискавичної операції російський гарнізон Андріївки оточили, відрізали від основних сил і знищили.

Додамо, деокупована Андріївка в районі Бахмута зруйнована настільки, що там нікуди встановити український прапор. Окупанти чинили запеклий опір під час боїв за населений пункт, постійно застосовували артилерію, дрони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.09.2023 10:22