Фото: Міністерство інфраструктури

У британській розвідці розповіли, як вплине блокада Чорного моря на країни Африки

Країни Африки значно постраждають від блокади Чорного моря та виходу Росії із "зернової угоди". Наслідки таких вчинків країни-агресорки можуть тривати роками.

Про це повідомляють у британській розвідці.

"Порушення поставок і російська блокада України також призводять до зростання цін на зерно. Наслідки війни в Україні майже напевно погіршать продовольчу ситуацію в Африці щонайменше на наступні два роки", — зазначають у Міноборони Великої Британії.

британська розвідка

Інфографіка Міноборони Великої Британії

Аналітики наголосили, що завдяки "зерновій угоді" вдалось експортувати 30 мільйонів тонн українського зерна, що забезпечило продовольством  Ефіопію, Кенію, Сомалі та Судан.

У британській розвідці нагадали про конференцію Росія-Африка, що відбулась у Санкт-Петербурзі через 10 днів після зриву "зернової угоди". І зазначили, що цьогоріч її відвідали лише 17 глав африканських держав, тоді як на попередню таку зустріч їх прибуло 43.

Нагадаємо, лідери африканських країн просять учасників колишньої "зернової угоди" полегшити доставку як російського, так і українського зерна на континент. Натомість Путін пообіцяв надати Буркіна-Фасо, Зімбабве, Малі, Сомалі, Центральноафриканській Республіці та Еритреї зерно в обсязі 50 тисяч тонн у наступні кілька місяців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.07.2023 09:52