Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

У британській розвідці спрогнозували, коли Росія досягне піка виробничих потужностей

Російський військово-промисловий комплекс значно збільшив обсяги виробництва 2023 року. Однак навіть за таких обставин оборонна промисловість Росії не здатна повністю задовольнити потреби окупантів під час війни.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські розвідники зазначили, що збільшення обсягів виробництва досягнули шляхом збільшення робочої сили приблизно до 3,5 мільйона осіб, збільшення кількості робочих змін, розширення виробничих ліній, повернення до експлуатації виробничих потужностей, що простоювали.

Значна частка збільшення виробництва припадає на ремонт і модернізацію наявних запасів, а не на нове виробництво. Як приклад, більшість бойових танків, які виготовили 2023 року, складалися з відремонтованих машин.

Експерти з Великої Британії додали, що також 2023 року різко зросло російське виробництво артилерійських боєприпасів. Імовірно, воно продовжить зростати й 2024 року, але пік припаде на наступні 12 місяців через обмеженість виробничих потужностей.

"Хоча оборонна промисловість не в змозі повністю задовольнити потреби російських операцій проти України, вона майже напевно здатна забезпечити матеріальну перевагу над Україною протягом 2024 року", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, восени минулого року аналітики порталу Defense Express заявили, що заяви країни-агресорки про збільшення удвічі випуску танків та іншої бронетехніки можуть бути не більше, ніж прагнення видати бажане за дійсне. Кремль, ймовірно, маніпулює статистикою у пропагандистських цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.03.2024 13:40