Фото: Головне управління розвідки

У Буданова анонсували активну фазу війни на фізичне знищення між ФСБ та Міноборони РФ

У Росії розгорається війна між Федеральною службою безпеки та Міністерством оборони РФ. Далі там можливі фізичні знищення опонентів.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Андрій Черняк у коментарі "РБК-Україна".

За інформацією української розвідки, у російській "верхівці" вже розуміють, що їхній диктатор Володимир Путін став слабким. Тож тепер почалася гонитва за владою.

"За нашими оцінками, це вже відкрита війна між так званими "вежами" Кремля, в результаті якої будуть фізичні знищення представників конкуруючих сторін. Путін уже не може це контролювати і тримати баланс. ФСБ і Міноборони Росії розуміють, що це для них шанс здобути певну політичну перемогу", — сказав Черняк.

Також в ГУР відреагували на переїзд Євгена Пригожина і частини "вагнерівців" до Білорусі. В українській розвідці поки що не бачить загрози для України.

"Вони ("вагнерівці", — ред.) в будь-якому разі не будуть підпорядковані Міноборони Росії. Табори, що будуються для них на території Білорусі — це для підготовки "вагнерівців". Але в нас немає даних, що їх будуть готувати для нападу на Україну з території Білорусі", — зауважив Черняк.

Нагадаємо, очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що найманці приватної військової компанії "Вагнера" більше не воюватимуть на території України. За словами глави ГУР, це один з наслідків бунту, який влаштував очільник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин у Росії.

Водночас Буданов зазначив, що на сьогодні найманці Пригожина все ще залишаються на півдні України та в окупованому Луганську.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 29.06.2023 18:59