Фото: В’ячеслав Гладков/Telegram

У Бєлгороді під'їзд будинку зруйнував російський боєприпас, а не український, — розслідувачі

У російському Бєлгороді в під'їзд багатоквартирного будинку, де загинули 15 людей, влучив саме російський снаряд, а не український.

Про це заявили розслідувачі групи Conflict Intelligence Team (CIT) у коментарі на Youtube-каналі журналіста Майкла Накі.

Фахівці зауважили, що вважають малоймовірною версію міноборони РФ про те, що 12 травня під'їзд багатоповерхівки у Бєлгороді зруйнував фрагмент збитої української ракети "Точка-У".

"Версія про те, що ракета від української "Точки-У" могла так змінити свою траєкторію під дією ракети ППО, щоб ударити з цього боку будинку, здається нам малоймовірною", — наголосив засновник CIT Руслан Левієв.

На думку розслідувачів, у будинок в Бєлгороді влучила зенітна керована ракета саме від російського комплексу ППО, або ж це було позаштатне сходження фугасної авіабомби з універсального модуля планування і корекції. Проте точна модель боєприпасу поки не встановлена. 

"Ще одна досить очевидна версія — це позаштатне сходження ФАБ-250 або ФАБ-500 з УМПК. Немає жодних сумнівів, що фугасна бойова частина може заподіяти настільки масштабні руйнування, при цьому не рідкісні випадки падіння авіабомб на Бєлгород і область. На користь цієї версії свідчить те, що незадовго до вибуху повідомлялося про пуск авіабомб по Харківській області", — повідомив Левієв.

Нагадаємо, 12 травня в російському Бєлгороді пролунав вибух після ракетної атаки. Відбулося влучання в багатоповерхівку, де стався обвал. За останніми даними російських ЗМІ, внаслідок обвалення частини багатоповерхового будинку загинули 15 осіб. 

Водночас оборонне відомство країни-агресорки заявило, що багатоповерхівка в Бєлгороді обвалилася нібито через падіння фрагментів ракети "Точка-У", збитої російською ППО. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.05.2024 16:48