Фото: u-cycle.org.ua / ілюстративне

У центрі Києва 1 жовтня призупинять рух транспорту: з чим це пов'язано

У вівторок, 1 жовтня, у День Захисників і Захисниць відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання на знак поваги й вдячності до загиблих захисників України. Захід розпочнеться о 09:00, через що у цей період часу буде призупинено рух у центральній частині Києва.

Про це у Telegram-каналі повідомляє Київська міська військова адміністрація.

У КМВА зазначили, що з 08:55 до 09:05 у Києві працівники Національної поліції зупинять рух на Майдані Незалежності та на вулиці Хрещатик на перехресті з Алеєю Героїв Небесної Сотні.

"Кияни, та гості столиці, де б ви не були, що б не робили — зупиніться на хвилину на знак поваги й вдячності до загиблих захисників України. У цю хвилину подумайте, що страшна війна триває. Але ми маємо завжди пам’ятатимемо тих, хто віддав найцінніше — власне життя за те, щоби ми продовжували жити", — додали в адміністрації.

Варто зазначити, що декілька дат, які раніше відзначали 14 жовтня, у зв’язку зі зміною календаря та згідно з указами президента, перенесли на 1 жовтня. Зокрема, це День Захисників і Захисниць України та День українського козацтва.

Раніше TrueUA повідомляв, що 1 жовтня християни відзначатимуть одне з найбільших свят. Ми розповіли про історію та традиції Покрови Пресвятої Богородиці.

Нагадаємо, нещодавно TrueUA публікував список свят, які припадають на жовтень 2024 року. Детальніше — у нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.09.2024 16:53