Фото ілюстративне. Джерело: ukrmilitary

Шана та пам’ять Героям: 1 жовтня Україна вперше відзначить у нову дату день своїх захисників і захисниць

Цієї неділі, 1 жовтня, Україна вперше відзначить у нову дату день своїх захисників і захисниць. Це день усіх, хто бʼється заради держави, всіх, хто додає сили Україні, всіх, хто віддав своє життя заради Батьківщини.

Відповідний відеоролик до цього дня на своїх інформаційних ресурсах оприлюднив президент України Володимир Зеленський.

"Буває, що мовчання здатне сказати більше, ніж будь-які слова", — наголосив він.

Український президент додав, що цієї неділі вперше вся Україна на хвилину зупиниться, аби мовчанням вшанувати подвиг наших людей, які загинули, захищаючи нашу державу та українців.

"Хай це стане нашою новою традицією. 9:00. Неділя. 1 жовтня. Центральні площі та вулиці українських міст. Хвилина шани. Хвилина мовчання. Та вічність памʼяті про наших полеглих захисників і захисниць", — підсумував Володимир Зеленський.

Варто зазначити, що декілька дат, які раніше відзначали 14 жовтня, у зв’язку зі зміною календаря та згідно з указами президента, перенесли на 1 жовтня. Зокрема, це День захисників і захисниць України та День українського козацтва.

Нагадаємо, що 18 вересня президент України після прибуття у Нью-Йорк відвідав українських військових в американському госпіталі Staten Island University Hospital. Це було одним із перших завдань українського лідера на порядку денному під час візиту до США на Генеральну асамблею ООН.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2023 11:22