У центрі утримання мігрантів в США померла ще одна дитина

26 ГРУДНЯ 2018 10:00

В американському центрі утримання нелегальних мігрантів загинула ще одна дитина з Гватемали. Минулого тижня 18 грудня восьмирічний хлопчик незаконно в'їхав на територію США разом зі своїм батьком і незабаром опинився в спеціальній установі в Нью-Мексико.

У Службі митного і прикордонного контролю розповіли, що в понеділок у дитини почали спостерігатися ознаки захворювання і його доставили в лікарню із застудою і жаром. Хлопчику прописали ібупрофен і амоксицилін, а після просто відпустили. У той же день маленького мігранта знову госпіталізували, але вже з нудотою і блювотою. Він помер у вівторок після опівночі.

Висновок лікарів про смерть дитини поки не готова, однак міністерство закордонних справ Гватемали вже зажадало від влади США провести ретельне розслідування інциденту. За ситуацією стежить консул країни, який найближчим часом планує поговорити з батьком загиблого хлопчика 47-річним Агустіном Гомесом. Видання AP відзначає, що чоловік все ще залишається під вартою.

Нагадаємо, раніше в грудні в одному з центрів для нелегальних мігрантів померла також семирічна дівчинка з Гватемали Жаклін Амеі Кааль. Вона також перетнула кордон разом зі своїм батьком і була поміщена під варту. Через вісім годин після затримання у неї почалися судоми - Жаклін померла від високої температури і зневоднення.

В ООН вже закликали американських властей розслідувати смерть дівчинки і перестати затримувати дітей мігрантів

Світ, 26.12.2018 10:00