Фото: novinky.cz

У Чехії чоловік побив українок, коли дізнався про їхню національність

У Чехії чоловік побив двох українок. Злочинець накинувся на жінок із кулаками після того, як дізнався, що вони з України. 

Про це повідомляє чеське видання Novinky.

Відомо, що інцидент трапився 13 серпня у містечку Пласі на заході Чехії. Дві жінки — 34-річна Лілія та 44-річна Тетяна просто сиділи на бордюрі та розмовляли, поруч зупинився автомобіль і водій запитав, чи вони з України. Коли вони це підтвердили, чоловік вийшов з машини та почав лаятися, а потім напав на них.

"Спочатку мене тричі вдарили по обличчю. Потім він почав тягнути мене за волосся, щоб підвести. Одразу накинувся на Лілю", — розповідає Тетяна.

Коли нападник відвернувся, жінка швидко підбігла до його машини та витягла ключ із замка запалювання, щоб чоловік не зміг поїхати. У цей час вона хотіла подзвонити у поліцію, проте їй перешкодили.

"Позаду мене підійшли ще двоє чоловіків і вдарили мене кулаком у спину, і я впустила ключ на землю. Тоді перший зловмисник підхопив його, сів у машину та поїхав. Дві молоді дівчини та хлопець уже прямували до нас і викликали поліцію та швидку, тому що Лілія лежала на землі з обличчям у крові", — продовжила одна із постраждалих.

Зазначається, що внаслідок нападу Тетяна отримала незначні синці. Вона передала патрульним фото автомобіля та надала детальний опис нападника.

А от Лілія постраждала значно сильніше і практично нічого не пам’ятає. Вона отримала відкритий перелом щелепи, перелом вилиці та кісток носа.

"Я пам'ятаю три удари, а потім у мене "вікно". Я прокинулася тільки в лікарні", — розповіла жінка.

Видання пише, що в поліції журналістам не захотіли повідомляти деталі розслідування, зокрема не стали казати, чи вже вийшли на слід нападника. До того ж українки, які отримали притулок в Чехії разом з дітьми на початку повномасштабного російського вторгнення, не можуть пояснити мотив нападу.

"У нас ні з ким немає суперечок, ми нікого ні на що не провокували", — додають постраждалі.

Вони припускають, що цей напад може бути наслідком іншого гучного злочину. На початку серпня молодий українець жорстоко зґвалтував та намагався вбити 15-річну дівчину у цьому ж регіоні Чехії.

"Цей вчинок викликав величезний резонанс і посилення ненависті людей до українців. Ми були замкнені в гуртожитку і боялися виходити", — зазначила одна із жінок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на початку серпня у Польщі група футбольних фанатів напала на українських чоловіків. У Каменець-Зомбковицькому ультрас озброїлись кийками, палицями, трубами та мачете і прийшли до місця проживання українців. Без жодних на те підстав злочинці почали погрожувати й бити чоловіків лише через їхню національність. Ударів вони завдавали небезпечними предметами, які принесли з собою спеціально для цього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.08.2023 15:42