Фото: Twitter Василя Зварича.

У Чехії офіційно почав роботу посол України Василь Зварич

У вівторок, 2 липня, у Чехії офіційно почав свою роботу новий посол України Василь Зварич. Посадовець вручив вірчі грамоти президенту Чехії Петру Павлу. 

Про це Зварич повідомив на своїй сторінці у соцмережі X (Twitter).

"Сьогодні мені випала велика честь вручити вірчі грамоти президенту Чехії. Щиро подякував йому за підтримку у цей скрутний час російської агресії. Перемога України буде перемогою також Чеської Республіки і всього вільного світу, гарантією сталого миру у Європі", — написав він.

Варто зазначити, що посада українського посла у Чехії була не заповнена протягом майже двох років, адже попередній посол Євген Перебийніс став заступником міністра закордонних справ. Зварича менш ніж два тижні тому призначив послом президент Володимир Зеленський.  

Що відомо про Василя Зварича

Василь Зварич — уродженець міста Стрий, що на Львівщині. Посадовець закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка. Відомо, що 47-річний дипломат має досвід роботи у посольствах в США, Польщі та Туреччини. З 2022 року обіймав посаду посла у Польщі.

Зокрема він відзначився різкою заявою в бік речника польського МЗС Лукаша Ясіни, який заявляв, що за події на Волині Президенту Володимиру Зеленському слід просити вибачення. Зварич гнівно відреагував на цю заяву та назвав це "нав'язуванням польської точки зору".

Нагадаємо, 2 липня Італія призначила нового посла в Україні. Досвідчений дипломат до цього очолював посольство у Португалії. За даними італійського видання ANSA, 61-річний Карло Формоза має політологічну освіту, а з 1992 року працює в Міністерстві закордонних справ Італії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.07.2024 13:00