Фото ілюстративне зі соцмереж

У Чернігові кількість загиблих і поранених збільшується: влада повідомила про наслідки

У середу, 17 квітня, російські окупанти завдали трьох ракетних ударів по Чернігову. Ракетами влучили майже в центр міста. Є жертви та багато поранених. Кількість жертв уже зросла до восьми вбитих і 18 поранених.

Про це повідомив виконувача обов'язків міського голови Чернігова Олександр Ломако в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, удар відбувся по об’єктах цивільної та соціальної інфраструктури Чернігова.

"Лікарні працюють в посиленому режимі та вже приймають перших постраждалих", — констатував він.

Пізніше начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус звернувся з проханням здати кров у зв’язку з її нестачею через масований обстріл міста.

Згодом стало відомо про чотирьох загиблих унаслідок рашистського обстрілу міста.

"На жаль, інформація підтверджена про чотирьох загиблих. З того, що я бачу, цифра може бути більшою, на жаль. Тому що багато ще недосліджених об'єктів. Є травмовані, які звертаються до міських лікарень. Зокрема, найбільше в лікарні №2. Є також п’ять повідомлень про травмованих. Також я думаю, що травмованих більше", — розповів Ломако.

Згодом він уточнив цифру загиблих — їх уже п’ятеро. Далі надійшла офіційна інформація про вісім загиблих і 18 поранених. За його словами, о 9:03 три вибухи пролунали в місті, зокрема, і густонаселеному районі.

"Пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури. Це восьмиповерхова будівля. Візуально зруйновані елементи стін зі шести поверхів - з третього по шостий поверх і прибудови до неї", — додав він.

Окрім того, пошкоджені будівлі поряд, а також багато автомобілів в цьому районі.

"Там соціальна міська інфраструктура. Це густонаселений район, перехрестя двох вулиць. Тому там було багато й транспорту в цей час", — зазначив виконувач обов’язків міського голови Чернігова.

Крім того, місцеві медіа пишуть про проблеми зі світлом в місті. Це підтвердив і Ломако, зазначивши, що наразі йде ліквідація наслідків "прильотів", тому в районі влучань відключили всі комунікації — світло, газ.

"Для того, щоби не було ще більших руйнувань. В цілому це об'єкти які не пов'язані з критичною інфраструктурою, тому це не впливає жодним чином. Зрозуміло, що в цьому районі будуть проблеми певний час. Зараз головне завдання — це пошукова операція... Тут багато руйнувань в цьому районі. Тому я думаю, що роботи ще багато", — зазначив він.

Нагадаємо, що під час повітряної тривоги в середу, 17 квітня, в Чернігові пролунали вибухи. Відбувся "приліт" у центрі міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.04.2024 10:57