Фото: ілюстративне Джерело: соцмережі

У Чернігові вчителя фізкультури підозрюють у педофілії: усі деталі скандалу

У Чернігові вчителя фізкультури школи №32 підозрюють у педофілії. Йому дали 24 години для того, щоб звільнитися із освітнього закладу.

Про це повідомив виконувач обов'язків Чернігівського міського голови, секретар міської ради Олександр Ломако. 

"Дав 24 години для звільнення вчителя, якого звинуватили в педофілії", — повідомив посадовець.

За його словами, з відповідною скаргою на вчителя звернулися батьки учнів четвертого класу. Згодом з'ясувалося, що це не перший випадок коли чоловіка звинувачують у педофілії.

"Коли почали розбиратися в ситуації, то виявилося, що цей чоловік раніше працював в іншій школі міста, звідки його звільнили після аналогічних звернень батьків", — йдеться у повідомленні.

Водночас за словами посадовця, у жодному разі не можна замовчувати такі факти, тому буде ініційоване звернення до правоохоронних органів. Крім того, аби виключити подібні випадки у майбутньому, освітянам влада дала вказівку скласти списки педагогічних працівників, які звільнені з посад через подібну поведінку чи підозри в ній, без права доступу до шкіл.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Київщині 57-річний чоловік ґвалтував 13-річну онуку. Правоохоронці оголосили про підозру педофілу. За скоєне йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Додамо, на Прикарпатті 53-річ­ного чоловіка засудили до 15 років ув'язнення. Мешканець Надвірнянського району у жовтні 2022 року вчинив злочин проти статевої свободи шестирічної дівчинки. В стані алкогольного сп’яніння він прийшов на подвір’я до своїх сусідів. Там побачивши, що поряд із дитиною немає батьків, заманив її за господарську будівлю і зґвалтував.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 27.09.2023 18:04