У Чернівецькій області стався землетрус: чи є загроза для населення

У середу, 6 вересня, в Кам’янецькій територіальній громаді Чернівецького району Чернівецької області стався землетрус магнітудою 3,1 за шкалою Ріхтера на глибині 5 кілометрів.

Підземні поштовхи зафіксував Головний центр спеціального контролю. Вони відбулися о 12:56:00 за київським часом. Фахівці визначили такі параметри землетрусу.

"За розрахунками, землетрус не несе загрози для населення, його класифікація — невідчутний", — пояснили в Головному центрі спеціального контролю.

Спеціалісти долали, що інтенсивність коливань — нижче межі чутливості людей. У таких випадках струси землі виявляють і реєструють тільки сейсмографи.

Епіцентр землетрусу

Скрін зі сайту Головного центру спеціального контролю

Останній землетрус на території Чернівецької області зареєстрували 24 серпня 2023 року магнітудою 1,6 за шкалою Ріхтера.

Нагадаємо, що в липні на Закарпатті фіксували два землетруси за місяць. Сила поштовхів під час другого з них сягнула 2,2 бала. Тоді епіцентр землетрусу розташовувався на відстані 23 кілометри на схід від Ужгорода, на глибині трьох кілометрів.

Раніше сейсмолог Олександр Кендзера заявив, що Україні може загрожувати серія потужних підземних поштовхів. Це пов'язано із тим, що землетруси у Туреччині, які лютували цього року, сталися у сейсмоактивному поясі, до якого належить й наша країна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.09.2023 15:31