Фото: Korrespondent.net

В Україні знову стався землетрус: сейсмологи розповіли деталі

Увечері 23 липня на території України стався землетрус. Підземні поштовхи зафіксували о 21:42:05 у Полтавській області.

Про це повідомили у Центрі спеціального контролю. 

"Головним центром спеціального контролю зареєстровано землетрус 20 кілометрів на захід від міста Полтава, магнітудою 2,6 (за шкалою Ріхтера) на глибині сім кілометрів. За класифікацією землетрусів відноситься до невідчутних", — йдеться у повідомленні.

землетрус на полтавщині

Скріншот з карти Центру спеціального контролю

Фахівці кажуть, що інтенсивність коливань була нижчою від межі чутливості людей. Такі підземні поштовхи виявляються і реєструються тільки сейсмографами.

"Землетруси на території Полтавської області реєструвалися і раніше, зокрема останні із них 26 травня з магнітудою 3,5 та 08 червня з магнітудою 3,7", — зазначають у  Центрі спеціального контролю.

Нагадаємо, у квітні сейсмологи зареєстрували землетрус у Закарпатській області. Епіцентр підземних поштовхів був розташований на відстані 11 кілометрів на схід від міста Іршава.

Раніше сейсмолог Олександр Кендзера заявив, що Україні може загрожувати серія потужних підземних поштовхів. Це пов'язано із тим, що землетруси у Туреччині, які лютували цього року, сталися у сейсмоактивному поясі, до якого належить й наша країна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.07.2023 10:13