Фото: offshore-energy.biz

У Червоному морі після удару хуситів спалахнув нафтовий танкер Trafigura, — Bloomberg

У Червоному морі після удару хуситів спалахнула пожежа на нафтовому танкері Trafigura.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву компанії.

Зазначається, що ракета поцілила у танкер під час його проходження через Червоне море. Удар стався приблизно в 55 милях на південний схід від Адена, який є головним портом і комерційним центром Ємену. Пожежа виникла одному з вантажних танків по правому борту.

Для допомоги та ліквідації пожежі було відправлено військові кораблі. Видання називає це "найбільш значним нападом на нафтоналивне судно". 

"Район, про який йдеться, і південна частина Червоного моря були центром численних нападів на кораблі з боку бойовиків Хусі протягом останніх тижнів. З середини листопада хусити майже щодня нападають на судна, що проходять водним шляхом, на знак солідарності з палестинцями на тлі війни між Ізраїлем і бойовиками ХАМАС. Конфлікт змінив маршрут торгових потоків, оскільки деякі вантажовідправники уникають ключового водного шляху", — наголосили у Bloomberg.

Раніше хусити взяли на себе відповідальність за удар по судну Marlin Luanda.

Нагадаємо, у ніч на 12 січня США та Велика Британія завдали авіаудари по об'єктах хуситів у Ємені. Під час відбиття атаки хусити помилково вдарили ракетою по танкеру, який перевозив російську нафту. 14 січня хусити атакували протикорабельною ракетою американський есмінець у Червоному морі. Вона була збита винищувачем США.

Ввечері 18 січня єменські хусити випустили дві протикорабельні балістичні ракети по американському танкеру Chem Ranger. Ракети "впали у воду поряд із судном". Інформації про пошкодження та поранених не надходило.

22 січня Сполучені Штати Америки й Велика Британія знову завдали додаткових ударів по об'єктах хуситів у Ємені. Це стало восьмим раундом подібних атак за більш ніж 10 днів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.01.2024 23:06