Фото: соцмережі

У Червоному морі єменські бойовики захопили корабель: серед заручників можуть бути українці

Єменські хусити ймовірно захопили в Червоному морі вантажне судно Galaxy Leader, яке може належати Ізраїлю. На борту перебуває 25 членів екіпажу, серед них можуть бути українці.

Про це пише Al Arabiya.

За офіційною інформацією, судно під прапором Багамських островів належить британській компанії Ray Car Carriers, а на борту судна емблема найбільшої японської судноплавної компанії NYK Line. 

У Армії оборони Ізраїлю вже відреагували на інцидент.

"Судно жодного стосунку до держави не має. Ізраїльтян на його борту також немає. За захоплення цивільного судна буде відповідальність", — йдеться в повідомленні ЦАХАЛ.

За попередньою інформацією, на борту судна перебувають 25 моряків з України, Болгарії, Філіппін та Мексики. Зазначимо, єменські хусити на початку жовтня оголосили війну Ізраїлю через операцію у секторі Гази і обіцяли топити всі кораблі, які працюють під ізраїльським прапором.

Нагадаємо, раніше ізраїльські військові встановили оперативний контроль над портом Гази. Раніше його активно використовували бойовики ХАМАСу. Представники ізраїльської армії уточнили, що порт під контроль узяли військовослужбовці 188 бронетанкової бригади та "Флотилії 13" ("Шайетет 13"). В операції також брали участь військовослужбовці інженерно-саперного корпусу та військово-повітряних сил.

Світ, 19.11.2023 18:23