Ізраїльські військові. Джерело: The Times of Israel

Ізраїльські військові взяли під контроль порт Гази, який використовував ХАМАС

Ізраїльські військові встановили оперативний контроль над портом Гази. Раніше його активно використовували бойовики ХАМАСу.

Про це повідомили Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у своєму Telegram.

Представники ізраїльської армії уточнили, що порт під контроль узяли військовослужбовці 188 бронетанкової бригади та "Флотилії 13" ("Шайетет 13"). В операції також брали участь військовослужбовці інженерно-саперного корпусу та військово-повітряних сил.

Ізраїльські військові також знищили в цьому регіоні десять тунелів і чотири споруди.

"Їх використовували для терору, десять терористів, які перебували там на момент нашої атаки, вбито. Усі будівлі в районі порту очищені", — додали в Армії оборони Ізраїлю.

У ЦАХАЛі стверджують, що ХАМАС використовував порт як тренувальний центр для своїх військово-морських сил, для планування та здійснення морських терористичних атак.

"Під виглядом цивільної гавані ХАМАС використовував територію для тренувань і проведення терористичних атак, використовуючи при цьому цивільні судна та судна поліції гавані Гази", — йдеться у повідомленні ЦАХАЛу.

Раніше в найбільшому госпіталі Гази ізраїльська армія виявила командний центр ХАМАСу. Там зберігалася зброя та бойове спорядження бойовиків. Йдеться про лікарню "Аль-Шифа": саме вона стала головною ціллю ізраїльських військ у Газі.

Нагадаємо, влада Ірану заявила, що не планує напряму втручатися у війну між Ізраїлем і ХАМАСом. Однак продовжуватиме підтримувати палестинське угруповання "політично та морально".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.11.2023 16:35