Фото: ildc.org.ua

У держбюджеті заклали півтора мільярда гривень на фільми та серіали

У проекті бюджету на 2024 рік на діяльність каналу "Рада" та створення телесеріалів заклали 1,7 мільярда гривень. За попередньою інформацією, планують зняти близько півсотні серіалів та фільмів.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram. За його словами, уряд планує витратити на фінансування іномовлення та функціонування державних засобів масової інформації у 2024 році загалом приблизно два мільярди гривень.

"Згідно з проектом, на іномовлення України (на виробництво серіалів) спрямують 1,5 мільярда гривень, що на 400 мільйонів менше, ніж у 2023 році. На канал "Рада" та "Голос України" витратять 198,3 мільйона, що на 5,4 мільйона гривень більше порівняно з цим роком", — йдеться у повідомленні.

Він зазначив, що закладено фінансування на створення понад півсотні фільмів та серіалів.

"По серіалах — в наступному, 2024 році хочуть за гроші платників податків зняти…. 53 штуки серіалів та фільмів зі 100% держпідтримкою", —  йдеться у повідомленні.

Гроші з бюджету на фінансування серіалів

Фото: Telegram Ярослава Железняка

 

Нагадаємо, у п'ятницю, 15 вересня, Кабінет міністрів ухвалив проект бюджету на 2024 рік. Цього ж дня документ зареєстрували у Верховній Раді. В уряді наголошують, що ключовий акцент цього проекту бюджету — оборона й безпека нашої країни. Виділяють трильйон 685 мільярдів гривень. Ця сума на 113 мільярдів гривень більша, ніж цього року.  Зазначається, що другий пріоритет — це соціальна сфера. Видатки бюджету складуть 469 мільярдів гривень, що на 25 мільярдів більше, ніж цього року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.09.2023 12:51