Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Кабінет міністрів ухвалив проект бюджету на наступний рік: головні цифри

Кабінет міністрів ухвалив проект бюджету на 2024 рік. Фінансовий документ затвердили з власними доходами загального фонду бюджету у трильйон 560 мільярдів гривень та видатками загального фонду у три трильйони 108 мільярдів гривень.

Про це у Telegram повідомив глава уряду Денис Шмигаль. За його словами, ключовий акцент цього проекту — оборона й безпека нашої країни.

"Направляємо більшу частину всіх ресурсів бюджету — трильйон 685 мільярдів гривень. Ця сума на 113 мільярдів гривень більша, ніж цього року. Буде ще більше зброї та техніки. Більше дронів, боєприпасів, ракет. Так само як і цьогоріч, кожна копійка податків громадян та бізнесу піде на забезпечення наших Сил безпеки й оборони", — пише Шмигаль.

Зазначається, що другий пріоритет — це соціальна сфера. Видатки бюджету складуть 469 мільярдів гривень, що на 25 мільярдів більше, ніж цього року. 

"Третій пріоритет — медицина та освіта. На сектор освіти виділяємо 179 мільярдів гривень, і це на 23 мільярди більше, ніж цього року. На медицину — 202 мільярдів гривень, що на 24 мільярди перевищує видатки 2023 року", — йдеться в повідомленні.

За словами Дениса Шмигаля, четвертий пріоритет — підтримка ветеранів, видатки за цією програмою збільшують удвічі — з 6,8 мільярда гривень у 2023 році до 14,3 мільярда гривень у наступному. 

"П’ятий пріоритет — це відновлення нашої економіки. Жодного підвищення податків не передбачається. Уряд продовжує програми пільгового кредитування, програму безповоротних грантів єРобота, підтримку українських стартапів. Також запускаємо нові програми для індустріальних парків, для реалізації інвестиційних проєктів, для підтримки українського виробника", — зазначає глава уряду.

Нагадаємо, за словами Дениса Шмигаля, Україна має наростити виробництво власних дронів, озброєння та боєприпасів, але для цього потрібні чималі фінанси. Уряд запропонував спрямувати військовий збір на доходи фізичних осіб на цей процес. Кабінет Міністрів вже подав відповідний законопроект про податок на доходи фізичних осіб військовослужбовців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.09.2023 11:59